Folk i norra Sverige gillar svenskt byggmaterial

Notera att denna artikel är från förra året.
Bygmabarometern visar att 39 procent av de tillfrågade i norra Sverige har bytt till energieffektivare fönster.
Bygmabarometern visar att 39 procent av de tillfrågade i norra Sverige har bytt till energieffektivare fönster. Foto: Claudio Bresciani/TT
I norra Sverige använder man i större utsträckning än i övriga landet svenskt byggmaterial. Dessutom ligger fastighetsägare i norr också i topp när det gäller att sätta in energieffektiva fönster. Detta visar Bygmabarometern, som undersökningsföretaget YouGov gjort.

71 procent av de tillfrågade fastighetsägarna i norra Sverige svarade att de är beredda att betala mer för att få svenskt byggmaterial, till skillnad från Stockholm där bara 57 procent svarade ja på frågan. Det är dessutom betydligt fler i norra Sverige som redan använder svenskt byggmaterial för att göra sin bostad mer klimat- och miljövänlig jämfört med resten av landet.

– Man har en lång tradition av skogsbruk och virkeshantering i norra Sverige, vilket gör att man är både kunnig och intresserad av vår svenska skog, säger Urban Johansson, vd Bygma Gruppen i ett pressmeddelande.

Bygmabarometern visar även att andelen fastighetsägare som införskaffat energieffektiva fönster är högst i norra Sverige. 39 procent av de tillfrågade i norra Sverige har redan gjort det och 34 procent planerar eller kan tänka sig att göra det.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo