Eskilsbäcksbo ny ledamot i Norrmejeriers styrelse

John Baars flyttade, tillsammans med sin fru Anne från Nederländerna till Eskilsbäck för tre år sedan för att bli mjölkbönder.
John Baars flyttade, tillsammans med sin fru Anne från Nederländerna till Eskilsbäck för tre år sedan för att bli mjölkbönder. Foto: Pressbild
På Norrmejeriers föreningsstämma valdes John Baars från Eskilsbäck, utanför Flarken, in som ny ledamot i styrelsen. Ulla Bergström, Svensbyn omvaldes som ordförande och Eva Vidholm, Hallen blev ny ledamot.

John Baars har tidigare erfarenhet från lantbrukssektorn i Nederländerna och flyttade för tre år sedan till Eskilsbäck med sin familj för att satsa på mjölkproduktion.

– Det känns riktigt inspirerande få internationella erfarenheter i styrelsen. Nederländerna är ett framgångsrikt jordbruksland med företagsamma lantbrukare. Det värmer att John ser möjligheter och framtiden i Norrmejerier, säger i ett pressmeddelande Ulla Bergström.

Med sin bakgrund som agroekonom, och sitt internationella perspektiv och som ”importerad” mjölkbonde till norra Sverige hoppas John kunna bidra till styrelsens arbete, rätt strategier och en hållbar framtid för Norrmejerier.

– Dessutom hoppas jag också att motivera entusiastiska ungdomar att bli mjölkbönder, kommenterar John Baars.

Ulla Bergström tycker att det känns hedrande att ha fått förtroendet att leda Norrmejeriers styrelse ytterligare en period.

– Som norrländsk mjölkbonde brinner jag verkligen för att Norrmejerier ska fortsätta att vara en stark och självständig förening som gör gott för Norrland och de norrländska konsumenterna, säger hon.

Ulla Bergström har varit ledamot i Norrmejeriers styrelse under tolv år. De senaste två åren i uppdraget som ordförande. Hon är även ledamot i Svensk Lantbruksforsknings styrelse, SLF


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut