Arkivbild från premiären för Hamncaféet i Kåge sommaren 2017.
Arkivbild från premiären för Hamncaféet i Kåge sommaren 2017.

Efter Nygatan 57:s konkurs: Det är planen framöver – och det händer med Hamncaféet i Kåge

Nygatan 57:s konkurs berör även Hamncaféet i Kåge – nu hoppas konkursförvaltaren hitta intressenter för båda verksamheterna.

Under onsdagen sattes restaurangen Nygatan 57 i konkurs vid Skellefteå tingsrätt, vilket innebär att restaurangen stänger med omedelbar verkan.

Renommerad restaurang i Skellefteå sätts i konkurs: ”Med stor sorg jag tar detta beslut”

Vad blir nästa steg i processen?

– Vi ska försöka hitta köpare av verksamheten eller tillgångarna, antingen att någon köper allt eller att man delar upp det i mindre beståndsdelar. Men först ska vi dokumentera tillgångarna och bjuda ut dem till intressenter, säger konkursförvaltaren Simon Engman, vid Advokatbyrån Kaiding, till Norran.

Han säger att han däremot inte haft någon dialog med hyresvärden än.

– Så vi vet inte vad de har för planer för lokalen. Men om det finns intressenter som skulle kunna tänka sig att köpa verksamheten så är det givetvis intressant för oss.

I företaget ingår också Hamncaféet i Kåge, som öppnade för första gången sommaren 2017.

– Generellt så försöker konkursförvaltaren underlätta för någon annan att ta över verksamheten genom att driva den vidare ett tag, men eftersom hamnkaféet är stängt just nu så finns det inga sådana möjligheter. Förhoppningen är att vi ska kunna sälja kaféet och att det är redo att köras igång när säsongen drar igång, säger Simon Engman.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut