Den ena fastigheten ligger i korsningen Nygatan–Skeppargatan.
Den ena fastigheten ligger i korsningen Nygatan–Skeppargatan. Foto: Diös (Pressbild)

Diös köper fastigheter värda 53 miljoner kronor

Diös köper två fastigheter i centrum värda 53 miljoner kronor. Den totala uthyrningsytan omfattar kring 4 000 kvadratmeter.

Den ena fastigheten ligger vid korsningen Nygatan–Skeppargatan, där butiker som Ljudshopen och På Tapeten huserar just nu. Den andra står i korsningen Nygatan–Hörnellgatan, där bland annat inredningsbutiken Ingmar har sin verksamhet.

Anledningen till förvärvet är att Diös vill komplettera befintliga fastigheter och ytterligare stärka närvaron i centrum Bolaget menar att staden står inför en stor utveckling tack vare etableringen av Northvolt.

– Vi tror på Skellefteå, här finns en stark framåtanda och goda förutsättningar för ekonomisk tillväxt. Med köpet av de två fastigheterna stärker vi vår närvaro i centrala Skellefteå och kan på så sätt möta en ökad efterfrågan av våra tjänster, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös, i ett pressmeddelande.

Den andra byggnaden ligger i korsningen Nygatan–Hörnellgatan.
Den andra byggnaden ligger i korsningen Nygatan–Hörnellgatan. Foto: Diös (Pressbild)

Tillträde i oktober

Fastigheterna innehåller bostäder och kommersiella lokaler. Transaktionen redovisas under det fjärde kvartalet.

– HSB Norrs strategi är att bygga fler nyproducerade lägenheter i Skellefteå genom förtätning i befintligt bestånd samt förvärv av byggbar mark. Denna transaktion möjliggör fortsatta bostadssatsningar för oss i Skellefteå säger Mattias Lundström, vd, HSB Norr.

Säljare är HSB Norr Fastigheter och tillträde sker den 1 oktober i år.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut