Byggföretag från Skellefteå expanderar i södra Norrland

Bertil Cadeskog, Fredrik Andersson och Martin Rudberg.
Bertil Cadeskog, Fredrik Andersson och Martin Rudberg. Foto: Pressbild
Skellefteföretaget Contractor köper upp byggbolaget Hus och nyproduktion AB i Sundsvall. Detta gör man för att även kunna satsa på verksamhet i södra Norrland.

Contractor har idag tre kontor i Västerbotten. Dessa finns i Skellefteå, Umeå, Lycksele och Hemavan. Företaget har ett uttalat mål att bli ”det ledande byggföretaget i norra Sverige” och därför gör man detta förvärv.

Genom en samarbetspartner i Sundsvall fick Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor Bygg Holding, tips om byggbolaget Hus och nyproduktion AB. Förhandlingsprocessen har pågått i några månader, och i fredags blev allt klart. Hus och nyproduktion AB omsätter runt 170 miljoner kronor och har cirka 50 anställda.

– Det känns riktigt bra, vi har stor samsyn kring hur bolaget ska drivas och utvecklas, berättar Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

De tidigare ägarna Martin Rudberg och Bertil Cadeskog kände att Contractor var ett bra alternativ både sett till personalpolitik och deras sätt att driva bolag.

– Contractor har en personalpolitik och ett kvalitets- och miljötänk som är i framkant och ligger helt i linje med våra värderingar. Vi tror att företaget har de bästa förutsättningarna att utvecklas och ta marknadsandelar på vår lokala marknad, säger Bertil och Martin fyller i:

– Vi har också varit måna om att trygga anställningen för alla våra anställda och behålla ett bra samarbete med våra återkommande beställare och då har vi känt att Contractor är det bästa alternativet.

Bertil Cadeskog går i pension i samband med uppköpet och Martin Rudberg, som varit med sedan bolaget bildades 1996, blir kvar som vd i bolaget i fyra år.

Hus och nyproduktion AB, som vid ägarskiftet byter namn till Contractor Bygg i Sundsvall AB, har full beläggning på hela arbetsstyrkan under hela 2019. Inom bolaget finns en specialistkunskap som Contractor värdesätter högt, nämligen att platsgjuta betongstommar.

– På sikt kommer det att möjliggöra fler uppdrag på samtliga orter. Helt enkelt bredda hela vårt erbjudande, berättar Fredrik Andersson, som menar att uppköpet stärker koncernens konkurrenskraft i hela norra Norrland.

Contractor Bygg har med stor framgång satsat på Ski Lodges i Hemavan, ett koncept som även skulle kunna passa skidorten Åre. Etableringen i Sundsvall kan innebära att en sådan satsning kommer lite närmare till hands.

– Absolut. Vår målsättning är ju att inom fem års sikt vara etablerade på åtta orter i Norrland. Vilka de övriga tre blir får vi se, men det är klart att vi har en plan, avslutar Fredrik Andersson.

Contractor Bygg startades redan 1910 och finns i dag i Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Lindgrens Mark i Skellefteå och Jörnträhus AB, samt Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter. Koncernen med huvudkontor i Skellefteå har cirka 380 anställda och omsätter omkring 700 miljoner kronor.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut