Bilfrakt bildar logistikföretag

Medarbetare på Bilfrakt TransBothnia Logistik; Thomas Olsson, Christer Eriksson  Johan Dennel och  Anders Söderberg,
Medarbetare på Bilfrakt TransBothnia Logistik; Thomas Olsson, Christer Eriksson Johan Dennel och Anders Söderberg, Foto: Bilfrakt
Företaget Bilfrakt Botnia växlar nu upp sin logistikverksamhet och etablerar ett nytt logistikföretag – Bilfrakt TransBothnia Logistik AB.

Bilfrakt Bothnia har en lång tradition av transportlogistik och efterfrågan av dessa tjänster har kontinuerligt ökat år efter år.

I det nya bolaget kommer det att bedrivas utrikestransporter som till stora delar består av trailertrafik inom Europa men även till mer långväga destinationer. Inrikes avser allt från lokala transporter till fjärrtransporter, recycling, specialtransporter, bud och kranbilstransporter.

Johan Dennel, affärsområdeschef i Bilfrakt TransBothnia Logistik ser fram emot att växa ytterligare inom logistiklösningar.

– Den nya satsningen innebär också att Bilfrakt i samverkan med våra delägare ges möjligheten att växa med nya fordonsslag. Det kan även bli fråga om nyanställningar utöver de tre nyckelpersonerna som kommer från en branschkollega, säger han i ett pressmeddelande.

Dessa nyckelpersoner är Thomas Olsson, Anders Söderberg och Christer Eriksson.

Bilfrakt har en omsättning på cirka 600 miljoner kronor, 600 fordon och 500 sysselsatta personer. Bilfrakt ägs och drivs av över 200 åkerier, alla med sin specialistkompetens och en modern maskin- och fordonspark.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut