Besökarna på Nordsken får vara med och utveckla Minecraft

– Det känns väldigt kul att vi nu får till denna workshop så att vi får träffa alla barn och fans i norra Sverige och även får en chans att uppleva Nordsken, berättar Agnes Larsson.
– Det känns väldigt kul att vi nu får till denna workshop så att vi får träffa alla barn och fans i norra Sverige och även får en chans att uppleva Nordsken, berättar Agnes Larsson. Foto: Wang Ming
Till spelfestivalen Nordsken i Skellefteå kommer tre spelutvecklare från Mojang som arbetar med att utveckla Minecraft - ett av världens mest spelade spel.

Spelutvecklarna Agnes Larsson, Cory Scheviak och Thomas Guimbretiere som arbetar med att utveckla Minecraft kommer under Nordsken att hålla en workshop för både barn och vuxna där publiken får vara med och förändra hur världen i Minecraft genereras.

Agnes Larsson är en av de mest kända utvecklarna på Mojang och hon listades nyligen på Forbes 30 under 30-lista. Hon har lett utvecklingen med många nya features i Minecraft som till exempel lamor, sköldpaddor, isberg, pandor och havsruiner. Hon är även en talesperson för Minecraft

– Jag har pratat med arrangörerna till Nordsken under lång tid om att komma upp. Det känns väldigt kul att vi nu får till denna workshop så att vi får träffa alla barn och fans i norra Sverige och även får en chans att uppleva Nordsken, berättar Agnes.

Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken, konstaterar att Minecraft är ett enormt fenomen och det är få unga idag som inte spelat spelet.

– Agnes, Cory och Thomas är som superstjärnor och det är enormt stort att de besöker Nordsken och låter publiken vara med om denna workshop, säger hon.

Spelutvecklarna från Mojang kommer att hålla sin workshop den 30 maj. Nordsken genomförs i Skellefteå 30 maj till 1 juni.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut