Arjeplogsbo kan bli Norrlands främsta entreprenör

Håkan Ederlöv driver skidanläggningen på Galtispouda och även en biltestanläggning.
Håkan Ederlöv driver skidanläggningen på Galtispouda och även en biltestanläggning. Foto: Pressbild
Håkan Ederlöv, som driver Galtis AB i Arjeplog, är en av tio entreprenörer som har chans att utses till Norrlands främsta entreprenör. Detta avgörs den 6 november i regionfinalen i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year som genomförs i Sundsvall.

När Dagens Industri i förra veckan presenterade sin Gasell-lista fanns Galtis med på den. Galtis är en skidanläggning belägen på fjället Galtispuoda. Anläggningen byggdes 1973 och har sedan starten drivits av familjen Ederlöv. Företaget har även en biltestanläggning. 2017 hade de 15 anställda och omsatte 23 miljoner kronor.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I Sundsvall tävlar entreprenörer från tio framgångsrika företag om att vinna titeln och en plats i den nationella finalen:

Övriga nominerade är:

– Lars Staffare, A. Staffare AB, Hudiksvall.

– Gustav Paringer och Gustav Nord, Aptum AB, Umeå.

– Jon Hillgren, Hernö Gin AB, Härnösand.

– Malin Hagberg, Hudikhus AB, Hudiksvall.

– Norrlands Hall & Kapell AB, Timrå.

– Niclas Wikström, Oh My Interactive AB, Piteå.

– Nina Thelin, Stringo AB, Nyland.

– Mattias Kjellin, Team Kjellin Mining & Entreprenad AB, Boden.

– Roger Strandberg och Glenn Bergström, Winn Marketing AB, Umeå.

– Precis som förra året har vi fått in många starka nomineringar, vilket säger en hel del om vilket entreprenörsklimat som finns i regionen, säger i ett pressmeddelande Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar även ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”.

Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Norr utses av en extern oberoende jury där bland andra Skellefteföretagaren Mats Lövgren ingår.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut