Antalet utländska besökare ökar i Västerbotten

Utländska gästnätter utgör nu drygt 20 procent av alla gästnätter i Västerbotten.
Utländska gästnätter utgör nu drygt 20 procent av alla gästnätter i Västerbotten. Foto: Pressbild
Antalet utländska gästnätter i Västerbotten ökade med 5,6 procent 2018 jämfört med året innan. Det visar Tillväxtverket och SCB:s preliminära sammanställning.

– Detta visar styrkan i det arbete vi tillsammans med företagen gör såsom målgruppsanalyser och hållbar produktutveckling. Det är så vårt Västerbotten blir känt som en attraktiv plats att besöka och gör besöksnäringen till ett sätt att försörja sig på som är långsiktigt hållbart på alla sätt, säger i ett pressmeddelande Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten.

Av totalt 1 815 543 kommersiella gästnätter i Västerbotten såldes 1 406 047 till svenskar och 409 496 till besökare från utlandet. Utländska gästnätter utgör nu drygt 20 procent av alla gästnätter i länet.

– Sifforna pekar uppåt och det ger kraft åt alla aktörer. Besöksnäringen är en viktig del i Västerbottens näringsliv och det är roligt när det även syns i statistiken, kommenterar Kajsa Åberg som ansvarar för statistik och analys på Region Västerbotten Turism.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut