Advokaterna Jan Erik Jonasson, Jens Nyström och Fredrik Elveros är sedan nyår de tre delägarna i Advokatbolaget.
Advokaterna Jan Erik Jonasson, Jens Nyström och Fredrik Elveros är sedan nyår de tre delägarna i Advokatbolaget. Foto: Privat

Advokatbyrå i Skellefteå vill växa – planerar att öppna i Umeå

Advokatbolaget (tidigare Advokatbolaget Gullejsö) i Skellefteå planerar att växa genom att anställa en advokat och en biträdande jurist i Umeå.

Ända sedan 1957 när Bengt O Gullesjö startade sin advokatbyrå i Skellefteå har det funnits en advokat Gullesjö i firman.

1990 tog sonen Johan Gullesjö över och Jan Erik Jonasson blev första rekryteringen. Jens Nyström anställdes 2009 och sedan 2011 delade trion på ägarskapet ända tills i somras då Johan valde att gå i pension.

Ny delägare

Sedan dess är alltså Jan Erik Jonasson och Jens Nyström ägare under namnet Advokatbolaget och vi årsskiftet trädde även Fredrik Elveros in som delägare.

– Vi ska vara mer lösningsorienterade i affärsjuridiken och korsa det med en affärsförståelse för klienten. Det handlar om att föra konstruktiva samtal med parterna på samma sida av bordet och snabbt komma ur ett problem, säger advokat Jan-Erik Jonasson i ett pressmeddelande.

Expandera i Umeå

I dag arbetar sex personer vid advokatbolaget av sex anställda, varav tre advokater. Närmast planerar byrån att anställa i Umeå.

– Det är en expansiv marknad i Umeå med många nya bolag som bildas och där vill vi vara med, säger Jonasson.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut