122 UF-företag från Västerbotten deltar på mässa

Notera att denna artikel är från förra året.
380 kreativa ungdomar deltar på UF-mässan på lördag.
380 kreativa ungdomar deltar på UF-mässan på lördag. Foto: Ung Företagsamhet
Den 17 mars ställer 122 UF-företag från Västerbotten ut sina varor och tjänster på årets UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt”, som den här gången arrangeras i Umeå.

Mässan är höjdpunkten för många av alla de gymnasieelever som varje läsår startar och driver UF-företag. De driver sina UF-företag på ordinarie gymnasiekurser, ofta kursen entreprenörskap. I år deltar 380 kreativa ungdomar på mässan.

På UF-mässan kan man hitta företag som bland annat säljer: kokböcker, glaserade popcorn, träningsredskap, barnböcker, kläder, adaptrar, smycken med mera.

– Jag hoppas att många tar möjligheten att uppleva detta härliga event och att få träffa framtidens entreprenörer, säger regionchef Frida Stighäll, Ung Företagsamhet i ett pressmedddelande.

UF-företagen kan också totalt tävla i tolv tävlingar där priset i vissa fall är pengar och i andra fall biljetter till Svenska Mästerskapen i Ung Företagsamhet som hålls i Älvsjö i Stockholm den 16–17 maj. På SM ställer de bästa UF-företagen från Sveriges alla 24 regioner ut.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo