Olsson vann Västerbotten Grand Pris

Notera att denna artikel är från 2014.
Näringslivsprofilen från Umeå blev vinnare av 2014 års Västerbotten Grand Pris.

– Kulturen är den viktigaste kraften för människans och samhällets utveckling och som entreprenör har man ansvar att bidra till utvecklingen i det samhälle där man verkar, säger Krister Olsson, ägare till Balticgruppen och årets prisvinnare till Västerbotten Grand Pris.

– Årets pristagare har lyckats med att bygga en atmosfär som attraherar talanger, idéer och kapital till Västerbotten vilket är de bästa förutsättningarna för morgondagens ekonomi – tankens ekonomi, säger regionråd Erik Bergkvist (S).

Prisutdelningen ägde rum vid invigningen av Västerbottensveckorna på Grand Hôtel, måndag den 20 januari 2013. Krister Olsson tilldelades 30 000 kronor som kommer att återföras till kulturen i någon form.

 Juryns motivering:

Entreprenören Krister Olsson har under många år gjort målmedvetna och strategiska satsningar inom området kulturdriven tillväxt. Krister Olsson ser kulturens värde för samhällets utveckling och har genom generösa insatser inom såväl kultur, mat, sport och forskning gjort stor nytta för Umeå, Västerbotten och norra Sverige.

 

Foto: Pressbild.
Foto: Pressbild. Foto: Lars Lindberg
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut