Västerbotten är mer än Umeå

Notera att denna artikel är från 2014.

Jag noterar att Kulturdriven tillväxt är temat när Västerbotten tar över Grand Hotel i Stockholm för de årliga Västerbottensveckorna. Som av en händelse är Umeå samtidigt i startgroparna inför sitt europeiska kulturhuvudstadsår.

I samband med Umeås, förlåt, Västerbottens dagar på Grand i Stockholm får också fastighetskungen Krister Olsson, Balticgruppen, pris i Kulturdriven tillväxt. Balticgruppen äger en hel massa fastigheter i Umeå och driver även gemensamt fastighetsbolag med Umeå kommun.

Olssons bolag har skänkt stora pengar till sport och kultur inom Umeå kommun. Balticgruppen är dessutom huvudsponsor till Kulturhuvudstadsåret i Umeå. Prisutdelare var Region Västerbottens ledare Erik Bergkvist, även han från Umeå.

Kan man möjligen ana en liten klubb för inbördes beundran i Umeå?

Borde man inte satsa på industri eller turism på Grand, så att den andra halvan av Västerbottens befolkning, som är ointresserade av Umeås kulturhuvudstad, får något som kan driva utvecklingen!

Snälla, avveckla Region Västerbotten omgående så att resten av Västerbotten inte fullständigt äts upp av mäktiga män från Umeå.

AC

Arkivbild: TT
Arkivbild: TT Foto: Insändarredaktionen
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut