Knapp fördel för Vetlanda i finalen

Notera att denna artikel är från 2013.
Vetlanda vann den första SM-finalen i speedway. Men räcker 46-44-segern mot Piraterna till SM-guld? Jag tror starkt på att vi kan vinna även där uppe, säger Thomas H Jonasson inför returen.

Martin Vaculik och Janusz Kolodziej dubbelseger i det näst sista heatet säkrade segern i matchen, men efter att Jaroslaw Hampel fått fel på cykeln i sista heatet blev det bara en tvåpoängsledning för Vetlanda inför returen.

Piraternas Jonas Davidsson, som tog 14+1 poäng under kvällen, låg bakom upphämtningen.

- Det behövde vi, vi krympte försprånget lite grann. Men kan vi köra jämnt med dem här nere så kan de köra jämnt med oss i morgon. Nu gäller det bara att ladda upp för i morgon, sade han i C Sports tv-sändning.

Det åttonde heatet blev avgörande för matchen.

Hampel smet förbi Först klarade Piraternas Piotr Pawlicki sig från en uteslutning trots att han körde på startsnöret, sedan var de på väg mot en nödvändig dubbelseger, men Vetlandas Jaroslaw Hampel smet förbi den sista metern.

- Vi slarvar, jag blir riktigt förbannad, sade Piraternas lagledare Stefan Andersson till C Sports.

- Piotr åker så mycket fortare, men slarvar. Titta bakåt, det funkar inte. Vi har inte råd med sådant där.

Tvåpoängsförsprånget var dock lite mindre än vad hemmalaget Vetlanda hade hoppats på.

Thomas H Jonasson var besviken efteråt.

- Jag fick inte till det i dag, fick ingenting att funka. Men om bara jag kan köra bättre och vi inte får några stopp så tror jag starkt på att vi kan ta det, sade han.

Matchen inleddes annars med en skräll.

Retur i Motala Piraterna, som gör sin tredje raka SM-final, tog en 5-1:a direkt men efter två heatsegrar av Vetlandas Magnus Karlsson var de förbi och kunde sedan hålla undan resten av matchen.

Den andra SM-finalen körs i Motala på onsdagen.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut