Vintersimningen i Uganda avgjord

Notera att denna artikel är från 2013.
På lördagen genomfördes det första Afrikanska Mästerskapet i issimning i den ugandiska staden Jinja, som Skellefteå har som vänort.

Enligt ett pressmeddelande fanns deltagare från värdlandet Uganda och andra afrikanska länder, samt simmare från Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Snabbast av alla var 16-årige John Lule som i pris fick en resa till nästa års Skandinaviska Mästerskap i vintersimning i Skellefteå, enligt ett pressmeddelande.

Tävlingen genomfördes som en del av ett samarbetsprojekt mellan Jinja stad, ett ugandiskt företag och teamet bakom Skelleftebaserade ”Big Steve from England”.

Hur kallt var då vattnet? Under tre dagar hade ”the Big Steve Team” och föreningen ”Mörkrets och Kylans Glada Vänner” fyllt poolen på hotellet Jinja Nile Resort med is. På så sätt lyckades man få ner vattentemperaturen till under tio grader, som enligt Internationella Vintersimningsförbundet är gränsen för att man ska få kalla ett event för vintersimning

Jinjas borgmästaren Mohammed Baswari Kezaala Al-hajii testade att bada i isvatten för en tid sedan. Foto: Privat
Jinjas borgmästaren Mohammed Baswari Kezaala Al-hajii testade att bada i isvatten för en tid sedan. Foto: Privat Foto: Emma Kärnebro
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut