”Vi ska utvärdera ordentligt”

Notera att denna artikel är från 2013.
Presskonferens i Norsjö efter hotet mot skolorna.

Klockan halv två på onsdagen samlade kommunen till en presskonferens. Det var Lena Brännström, ordförande i skol- och omsorgsutskottet, Mikael Lindfors, kommunalråd, Therese Berg, verksamhetschef för grund- och förskola samt Katarzyna Wikström, kommunchef, som höll i presskonferensen.

Mikael Lindfors inleder och berättar att kommunledningen just den här dagen var samlade för en övning kallad ”Vildälv”.

– Så när hotet kom mot skolorna var det tur i oturen att vi alla var samlade idag och kunde ta tag i det här gemensamt på en gång, säger han.

Therese Berg berättar att när de blev på det klara med att det var ett hot så kontaktade de polis för att få råd om hur de skulle hantera situationen.

– Vi fick rådet att låsa dörrarna, vilket vi gjorde, säger hon.

Therese berättar att under dagen har de sedan regelbundet informerat utåt. Polis har varit på plats på skolgården hela dagen.

– Jag vill framföra att all personal inom skolan har hanterat det här på ett fantastiskt sätt. De har varit trygga och stabila, säger hon.

Hon förklarar att de har massor av utvärdering att göra efter den dag som gått.

– Vi ska se över vad vi har gjort för åtgärder. Så vi är förberedda för en dag som vi förhoppningsvis aldrig får uppleva igen.

Mikael Lindfors tar till orda igen.

– Vi ska träffas klockan 15 och gå igenom hur vi ska hantera frågorna. Det ska bli en ordentlig utvärdering, säger han.

Foto: Susanne Lindberg
Det var Lena Brännström, ordförande i skol- och omsorgsutskottet, Mikael Lindfors, kommunalråd, Therese Berg, verksamhetschef för grund- och förskola samt Katarzyna Wikström, kommunchef, som höll i presskonferensen. Foto: Ulf Johansson.
Det var Lena Brännström, ordförande i skol- och omsorgsutskottet, Mikael Lindfors, kommunalråd, Therese Berg, verksamhetschef för grund- och förskola samt Katarzyna Wikström, kommunchef, som höll i presskonferensen. Foto: Ulf Johansson. Foto: Susanne Lindberg
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut