Gissningar och lösa antaganden

Notera att denna artikel är från 2013.
Ingen ansvarig vet vad bron kommer att kosta, ingen vet hur den ska se ut.

Först vill jag tacka Ingenjör Rickard Widman som presenterade kommunens planbeskrivning kring centrumbron vid mötet på Campus måndagen den 29 april. Det var uppskattat av både bromotståndare och förespråkare.

Hur ska man sammanfatta mötet? Ingen ansvarig vet vad bron kommer att kosta, ingen vet hur den ska se ut, ingen vet om den ens är möjlig att bygga på föreslagen plats då en geoteknisk undersökning saknas.

En ordentlig miljökonsekvensanalys existerar inte och uppgifter om trafikflöden tycks bygga på gissningar och lösa antaganden.

Vi vet bara att byggstarten är satt till våren 2014 och däremellan ska en ny utställning om bron göras.

Kring hela brofrågan vill då kommunen ha skrivna förslag och åsikter innan den 6 maj.

Bert Öhlund försvarade avsaknaden av en kostnadsberäkning med att säga att ingen sådan är gjord till kulturhuset heller och där har ingen klagat. Ett beslut ”som alla partier ställt sig bakom”.

Men Bert, skillnaden mellan bron och kulturhuset är en bred politisk uppgörelse.

I beslutet om en ny bro vid Nordanå står Socialdemokraterna helt ensamma och då får ni nog finna er i att bli hårt kritiserade. Jag är övertygad om att du förstår skillnaden.

Jag ser fram emot ett nytt kulturhus, men hoppas ändå verkligen att bygget följer någon form av behovsanalys och ekonomisk plan.

Mikael Karlsson, Skellefteå

 

Här kan du läsa kommunensinformationsmaterial om bron.

Illustration: Annika Eriksson
Illustration: Annika Eriksson Foto: Insändarredaktionen
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut