Norsjö tar hjälp av sociala medier

Notera att denna artikel är från 2013.
Vill ta reda på vad medarbetarna tycker om sin arbetsgivare.

Norsjö kommun tar hjälp av sociala medier för att ta reda på vad medarbetarna tycker om sin arbetsgivare.

I Norsjö kommun i Västerbotten har man tagit ett nytt grepp när det gäller att ta reda på vad medarbetarna tycker om sin arbetsgivare. Med hjälp av sociala medier fångar man upp de anställas åsikter. Omdömena lämnas helt anonymt.

– Vi såg flera fördelar med detta. Vi kommer närmare medarbetarnas egentliga åsikter, det skapar ett engagemang hos personalen och jobbsökande kan se vad de som arbetar hos oss tycker om sin arbetsplats. Eftersom vi står inför stora pensionsavgångar de kommande åren är det viktigt för oss att attrahera duktiga medarbetare, och på det här sättet vill vi ligga i framkant, säger Lena Andersson, personalchef vid Norsjö kommun.

Via omdömena har Norsjö kommun konstaterat att de som svarat trivs med sin arbetsplats, men gärna vill ha högre lön. Genomsnittsvärdet från samtliga betygssättare har gett kommunen betyget 5,9 av 10 möjliga.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla våra verksamheter och våra medarbetare så att organisationen kan ge en god service till våra kommunmedborgare, säger Sofie Persson From, informatör vid Norsjö Kommun.

 

 

 

Norsjö har 500 anställda, varav cirka 80 procent arbetar inom skola, barnomsorg samt vård och omsorg, 11 procent arbetar inom teknik och fritidsverksamhet och 9 procent av inom administration.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut