Annonssamarbete med HSB Norr

Maja Erlandsson: ”Nu Ă€r jag med i tvĂ„ vinnarlag”

Ny i arbetslivet och elitbasketspelare – sĂ„ bollar Maja Erlandsson dubbla karriĂ€rer som 19-Ă„ring. ”HSB Norr vĂ€rdesĂ€tter att vi som jobbar hĂ€r ska ha en bra balans mellan jobb och privatliv och det mĂ€rks”, sĂ€ger Maja.

Studsarna ekar i LuleÄ Energi Arena nÀr 19-Äriga Maja Erlandsson vant Àntrar hallen med en basketboll i handen. PÄ sig har hon en vÀst med en HSB-logga vilket synliggör hennes bÄda karriÀrer, elitbasketspelare i LuleÄ Basket och ekonomiassistent pÄ HSB Norr. Det har inte ens gÄtt ett Är sedan hon tog sin gymnasieexamen.

– Jag Ă€r ny i arbetslivet och eftersom jag spelar sĂ„ mycket basket vid sidan om vĂ€rderar jag ett jobb som Ă€r flexibelt. HSB gör det möjligt för mig att göra bĂ„de och, vilket jag verkligen uppskattar, sĂ€ger Maja.

undefined
”Jobbet som ekonomiassistent Ă€r mitt första riktiga jobb. ÖvergĂ„ngen frĂ„n skola till jobb har kĂ€nts naturlig, det har flutit pĂ„ bra och jag har blivit varmt vĂ€lkomnad”, sĂ€ger Maja.

Med LuleÄ Basket Àr hon inne pÄ sin andra sÀsong, i det civila arbetslivet Àr det hennes första. Som ekonomiassistent konterar Maja fakturor, fakturerar och hjÀlper kunder med frÄgor som berör omrÄdet. Hon började som sommarvikarie direkt efter att hon gick ut gymnasiet 2023.

– Jag tog examen en fredag och började pĂ„ HSB pĂ„ mĂ„ndagen, sĂ€ger Maja och ler innan hon fortsĂ€tter:

– Jag lĂ€ste ekonomiprogrammet pĂ„ gymnasiet och blev sĂ„ glad över att fĂ„ jobba med det jag pluggat. Det var inget jag tog för givet, jag Ă€r jĂ€ttetacksam för det hĂ€r jobbet. 

undefined
Basketen och jobbet pĂ„ HSB Norr fyller det mesta av Maja Erlandssons tid. ”Jag ser inte sĂ„ mycket pĂ„ Netflix”, sĂ€ger hon.
undefined
”Det bĂ€sta med jobbet Ă€r att fĂ„ hjĂ€lpa kunderna nĂ€r de hör av sig med sina frĂ„gor”, sĂ€ger Maja.
undefined
LuleĂ„ Basket och HSB Norr. Maja: ”Nu Ă€r jag med i tvĂ„ vinnarlag”.

Maja förvÀntade sig att klivet ut i arbetslivet skulle bli utmanande. Idag kan hon konstatera att det Àr mycket som Àr nytt men att omstÀllningen har gÄtt vÀldigt bra. Det Àr nÄgot som hon till stor del tackar sin arbetsgivare för.

– Alla har varit vĂ€lkomnande sĂ„ det har kĂ€nts naturligt. Jag tror att det Ă€r viktigt att man som ny i arbetslivet fĂ„r en bra introduktion till jobbet och att man möts av trevliga kollegor och sĂ„ har det varit för mig, sĂ€ger hon och fortsĂ€tter:

– Kollegor Ă€r jĂ€tteviktiga och jag uppskattar att vi arbetar sĂ„ nĂ€ra varandra pĂ„ HSB. Det finns alltid nĂ„gon nĂ€ra till hands att frĂ„ga. 

undefined
”PĂ„ HSB Norr finns det möjlighet att göra karriĂ€r och det Ă€r motiverande. Mitt jobb Ă€r flexibelt, vi har bra förmĂ„ner, jag fĂ„r lĂ€ra mig nya saker hela tiden och kollegorna jĂ€ttebra”, sĂ€ger Maja.

En vanlig vecka finns inte riktigt för Maja, vissa veckor trÀnar hon fyra pass vid sidan av jobbet, andra Ätta. PÄ jobbet har hon en anstÀllning pÄ 75 procent som hon fördelar efter veckans förutsÀttningar. Grunden till att det ska fungera menar Maja Àr en god kommunikation med chefen.

– Det bĂ€sta med mitt jobb Ă€r att det Ă€r flexibelt, arbetsgivaren vĂ€rdesĂ€tter att vi som jobbar hĂ€r ska ha en bra balans mellan jobb och privatliv och det mĂ€rks, sĂ€ger Maja och fortsĂ€tter:

– Sen fĂ„r jag lĂ€ra mig nya saker hela tiden, de har bra förmĂ„ner och jag har fantastiska kollegor. Det Ă€r mĂ„nga som har klĂ€ttrat och bytt tjĂ€nster inom organisationen vilket Ă€r bĂ„de motiverande och inspirerande, det gör att det Ă€r lĂ€tt att se en framtid hĂ€r.

undefined
”Det som Ă€r annorlunda med att jobba jĂ€mfört med att gĂ„ i skolan Ă€r att jag har kollegor i olika Ă„ldrar och att det Ă€r fritt frĂ„n lĂ€xor, jag lĂ€mnar jobbet pĂ„ jobbet pĂ„ ett annat sĂ€tt”, sĂ€ger Maja Erlandsson.

Att â€Ă€pplet inte faller sĂ„ lĂ„ngt frĂ„n trĂ€det” Ă€r ett uttryck som stĂ€mmer vĂ€l in pĂ„ Maja och hennes basketintresse. BĂ„da förĂ€ldrarna har spelat pĂ„ elitnivĂ„ och hennes tre Ă„r Ă€ldre syster spelar i samma liga som henne sjĂ€lv, men med ett Stockholmslag. Ifjol tog Maja SM-guld med LuleĂ„ Basket och nu ser hon fram emot ett hĂ€rligt Ă„r 2024, bĂ„de nĂ€r det kommer till basketen och hennes civila karriĂ€r.

– Jag kommer att fortsĂ€tta satsa pĂ„ basketen sĂ„ lĂ€nge det Ă€r roligt och jag trivs med mitt jobb – nu Ă€r jag med i tvĂ„ vinnarlag!

Vill du bli en del av teamet pÄ HSB Norr? Skicka in en spontanansökan hÀr.

3 snabba med Maja Erlandsson

HSB Norr finns i Norrbotten och VÀsterbotten, de har idag cirka 170 anstÀllda fördelade pÄ nio orter. En som arbetar inom bolaget Àr HR-partnern Malin SnÄrbacka. Hon lyfter att HSB Àr ett bolag som styrs av sin vÀrdegrund, Ethos. Orden engagemang, trygghet, hÄllbarhet, omtanke och samverkan genomsyrar hela verksamheten, sÄ Àven vid rekrytering och nyanstÀllning.

– Jag tror att det Ă€r en stor anledning till att mĂ„nga trivs hĂ€r, det kĂ€nns bra och genuint. Det var vĂ€rdegrunden jag sjĂ€lv fastnade för nĂ€r jag började pĂ„ HSB, jag minns att det var en otroligt trevlig stĂ€mning hĂ€r dĂ„ och det Ă€r likadant Ă€n idag, sĂ€ger Malin.

undefined
”Den som Ă€r nyfiken pĂ„ HSB Norr kan alltid höra av sig till mig eller nĂ„gon av mina kollegor. Det gĂ„r Ă€ven att skicka in en spontanansökan via vĂ„r webb”, sĂ€ger Malin SnĂ„rbacka, HR-partner pĂ„ HSB Norr.

Att anstĂ€llda ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid samt rĂ€tt förutsĂ€ttningar för att göra sitt jobb Ă€r nĂ„gra exempel pĂ„ hur vĂ€rdegrunden skiner igenom verksamheten. 

– Har du en balans i livet mĂ„r du bĂ€ttre, du producerar mer och Ă€r gladare – det gynnar alla, sĂ€ger Malin och fortsĂ€tter:

– NĂ€r vi anstĂ€ller personer som Ă€r nya i arbetslivet lĂ€gger vi stort fokus pĂ„ en bra introduktion och tid för den nyanstĂ€llde att lĂ€ra sig jobbet. De mĂ„ste fĂ„ förutsĂ€ttningar för att bli stjĂ€rnor.

Om HSB

HSB Ă€r Sveriges ledande boendeaktör, som Ă€gs och styrs av 677 000 medlemmar. HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostĂ€der över hela landet. Som medarbetare hos HSB finns mĂ„nga utvecklingsmöjligheter. De frĂ€msta yrkesomrĂ„dena Ă€r inom: 

‱ Bostadsutveckling
‱ Drift och underhĂ„ll
‱ Ekonomisk förvaltning
‱ IT och kommunikation
‱ Juridik
‱ Mark och trĂ€dgĂ„rd
‱ Projektledning
‱ Teknisk förvaltning

Nyfiken pÄ HSB Norr? LÀs mer hÀr.

Storbygge: 12-vÄningshus görs i centrala SkellefteÄ

Storbygge: 12-vÄningshus görs i centrala SkellefteÄ

SkellefteÄ

Ännu ett höghus vĂ€xer upp i SkellefteĂ„ innerstad. TvĂ„ vĂ„ningar fattas och sedan Ă€r bostadsrĂ€ttsföreningen GuldlĂ€ge komplett nĂ€r det gĂ€ller höjd. Men Ă€n dröjer det till inflyttning.